Bel ons Sales team: +31(0)653221881 (Bas) of +31(0)657040521 (David) Join Our Network MENU

Gesprek met Henk Bos, zelfstandig ondernemer en lid van het Synergize Partner Netwerk. We spreken Henk over zijn vak en de samenwerking met Synergize.

Wie is Henk Bos?
Mijn hele werkzame leven zit ik in de automatisering en heb ik zo’n beetje alles gedaan binnen dit metier. Ik ben begonnen als programmeur en heb me ontwikkeld van architect tot requirements/proces analist.
Gedurende mijn carrière heb ik, ook vanwege mijn achtergrond, veel meer zicht gekregen op complexe softwareprojecten. Dat is wat ik de laatste jaren ook doe, complexe projecten grotendeels rechttrekken, een analyse maken en adviseren wat van belang is. Hierdoor ben ik projectmanager, maar altijd als analist, ik wil de inhoud kennen om een project te kunnen managen.

Waarom ben je zelfstandige geworden?
Ik ben via verschillende organisaties (groot en klein) als gedetacheerde ingezet en heb veel kennis opgedaan op de projecten bij klanten. Daardoor heb ik vrij snel in de gaten hoe een project, pragmatisch, kan worden aangepakt. Dan blijkt dat niet te ‘passen’ in de methodiek die de werkgever, vaak vanwege de hype, heeft omarmt. Een methode is dienend, de – pragmatische – oplossing voor de klant is leidend. Ik wil mijn tijd steken in het oplossen van de complexiteit bij de klant en niet aan het ‘thuisfront’ (redactie: lees werkgever).
Dit is de reden dat ik besloten heb om zelfstandig te worden. Daarnaast dacht ik dat, vanwege mijn brede profiel, me dat ook gemakkelijk af zou gaan.
Integriteit is voor mij heel belangrijk, door mijn zelfstandigheid ben ik ook in staat om een klant goed op de hoogte te brengen van potentiële risico’s en niet door blijven gaan op de ingeslagen weg omwille van de omzet van het detacheringsbureau.
Ik kan me de eerste dag nog herinneren als zelfstandige, er viel echt een jas af. Het was een bevrijdend gevoel. .

“Ik kan me de eerste dag nog herinneren als zelfstandige, er viel echt een jas af.”

Hoe ben je in contact gekomen met Synergize?
De beide oprichters van Synergize, Bas en Jeroen, waren collega’s en we hebben altijd contact gehouden. Nadat ik de stap had gezet naar zelfstandigheid kwamen we toevallig in gesprek over een opdracht bij Boskalis. Het was een heel bijzondere en passende opdracht. Dat is de leuke manier van werken met Synergize. Jeroen en Bas lopen tegen een bijzonder type onderzoek aan met een heel complex maatwerkpakket. Hoe pakken we dit aan? En dan denken ze aan mij, omdat ze weten dat ik van deze complexiteit houd. Los van de persoonlijke relatie wordt er heel goed gekeken of de professional past op de opdracht, qua persoon en bedrijfscultuur. Ze gaan niet voor de snelle winst maar voor de juiste oplossing en de lange termijn relatie.
Een andere opdracht via Synergize was bij Marlink. En de manier waarop dat is gegaan, is echt 100% zoals ik dat graag ook zie. We zaten daar aan tafel en ook hier weer een complexe opdracht die later ook nog veel complexer werd dan aanvankelijk gedacht.
Maar omdat Bas heel goed voorwerk had gedaan en goed kan inschatten welke problemen er op termijn zouden voorvallen kon ik mij goed voorbereiden op het gesprek. Op deze manier kan ik snel mijn toegevoegde waarde laten zien voor de organisatie. Het was een stevige klus die me op het lijf geschreven was, een mooie combinatie van techniek, analyse en advies met een internationale component.

“En dan denken ze aan mij, omdat ze weten dat ik van deze complexiteit houd.”

Kun je iets vertellen over het administratief proces bij en de betalingen van Synergize.
Ik heb er geen omkijken naar gehad, nooit problemen. Dit wordt netjes afgehandeld en loopt  goed. Er was een keer een vertraging met een onkostenvergoeding, dat is door Jeroen dezelfde dag betaald. Het is netjes, er wordt ontzorgd. Ik vind dat die term “ontzorgen” erg goed past bij Synergize. Want ik ben een zelfstandige ICT-expert en ik wil verder geen rompslomp. Synergize helpt daar absoluut bij en daarom promoot ik jullie vaak bij collega ICT-ers.

“Ik vind dat die term “ontzorgen” erg goed past bij Synergize.”

Kun je iets zeggen over wat het Synergize Partner Netwerk voor je betekent.
Vooral inhoud. Het is leuk om andere mensen met andere specialismen te ontmoeten. Voor mij is het allerbelangrijkste dat je niet in je eentje bent en de toegevoegde waarde is dat je heel veel verschillende mensen ontmoet met verschillende expertises. En dat vind ik wel heel erg leuk van Synergize. Jullie hebben veel mensen met verschillende achtergronden in het netwerk zitten.

Kun je Synergize in steekwoorden vatten?
Betrouwbaar. En wat uitgebreider: op de relatie gericht. Ze werken op basis van vertrouwen en gericht op een langdurige relatie opbouwen met de klanten en met de interimmers. Het is altijd een drie partite.

“Ze werken op basis van vertrouwen en gericht op een langdurige relatie opbouwen met de klanten en met de interimmers.”

Adres

Synergize BV
Freddy van Riemsdijkweg 4
5657 EE EINDHOVEN
Telefoon:
+31(0)653221881 (Bas) of
+31(0)657040521 (David)
E-mail: info@synergize.nl

Whatsapp contact

Adres

Synergize BV
Freddy van Riemsdijkweg 4
5657 EE EINDHOVEN
Telefoon:
+31(0)653221881 (Bas) of
+31(0)657040521 (David)
E-mail: info@synergize.nl

Whatsapp contact

Synergize BV
HW Iordensweg 7
7391 KA TWELLO
Synergize BV
HW Iordensweg 7
7391 KA TWELLO

Volg ons

 

Volg ons

 

Op al onze diensten en transacties zijn de algemene voorwaarden van de branche organisatie Fenit van toepassing, gedeponeerd bij de Griffie van de Arrondissementsrechtbank te Den Haag op 3 juni 2003 onder nummer 60/2003.
Algemene VoorwaardenGeneral Conditions | Privacy Policy

× Hoe kan ik je helpen?