Bel ons Sales team: +31(0)653221881 (Bas) of +31(0)657040521 (David) Join Our Network MENU

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Waardecreatie met MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO, komt er – in het kort – op neer dat uw organisatie oog heeft voor de maatschappij waarin het functioneert. Het is meer dan een hype. Voor veel organisaties is het een hygiëne factor: “Doe je het niet, dan besta je over een paar jaar niet meer.”

In aanbestedingen wordt steevast een MVO paragraaf gevraagd. Hoe effectiever u MVO invult voor uw organisatie, des te groter het onderscheidend vermogen. Slim omgaan met MVO betekent inzetten op lange termijn waardecreatie en kiezen voor continuïteit door duurzaamheid.

De uitdaging van MVO voor uw organisatie begint met het bepalen van uw ambitie. Wie wilt u zijn als organisatie, wat wilt u zijn en hoe wilt u bekend staan? Gaat u voor het verbeteren van het imago (extern) of gaat u voor het verbeteren van de interne- en/of productieprocessen? Is er een verplichting (urgentie) voor duurzame productinnovatie, denk aan eco efficiency (meer doen met minder) omdat de grondstoffen schaars worden of is het een uitkomst van risico management omdat wettelijke maatregelen de continuïteit van uw organisatie in de weg staan? Of is het een nobel streven om iets goeds te doen voor de maatschappij en de planeet?

In 2010 is door Synergize in samenwerking met de Hogeschool Eindhoven een project gestart met de centrale vraag een methode te ontwerpen die als meetinstrument kan worden gebruikt om te bepalen waar een organisatie staat qua MVO volwassenheid. Het resultaat is een methode, gebaseerd op een driedimensionaal model, om organisaties te helpen in het definiëren van beleid en het realiseren van ambities op het gebied van MVO. Een uniek meetinstrument. Voor ondersteuning van het model is een uitgebreide toolkit, met o.a. online surveys, nadere uitwerking en diverse workshopformaten voorhanden.

In 2019 heeft Synergize met Jeroen Macke een boek uitgebracht over deze methode: Waardecreatie met MVO, een praktisch model in drie dimensies.

De uitdaging begint met het bepalen van uw MVO ambitie. Het boek “Waardecreatie met MVO” beschrijft een bewezen methode om uw MVO ambitie te realiseren, welke het ook is. Het is aan u om de handschoen op te pakken. Synergize helpt u hierbij met haar bewezen dienstverlening. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Vraag het boek “Waardecreatie met MVO” aan

Contact

  • *) Verplicht veld

Adres

Synergize BV
Freddy van Riemsdijkweg 4
5657 EE EINDHOVEN
Telefoon:
+31(0)653221881 (Bas) of
+31(0)657040521 (David)
E-mail: info@synergize.nl

Whatsapp contact

Adres

Synergize BV
Freddy van Riemsdijkweg 4
5657 EE EINDHOVEN
Telefoon:
+31(0)653221881 (Bas) of
+31(0)657040521 (David)
E-mail: info@synergize.nl

Whatsapp contact

Synergize BV
HW Iordensweg 7
7391 KA TWELLO
Synergize BV
HW Iordensweg 7
7391 KA TWELLO

Volg ons

 

Volg ons

 

Op al onze diensten en transacties zijn de algemene voorwaarden van de branche organisatie Fenit van toepassing, gedeponeerd bij de Griffie van de Arrondissementsrechtbank te Den Haag op 3 juni 2003 onder nummer 60/2003.
Algemene VoorwaardenGeneral Conditions | Privacy Policy

× Hoe kan ik je helpen?